Keressen minket

Hírek

Szlovéniában tárgyalt Nagy István agrárminiszter

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: Pelsőczy Csaba/kormany.hu

Az európai mezőgazdaság csak az innovatív gyakorlatok és új technológiák elsajátításával képes versenyezni más régiókkal. Magyarország ezért is fogadta el Európában elsőként nemzeti Digitális Agrár Stratégiáját – mondta el Nagy István agrárminiszter a szlovéniai Ptuj városában tartott nemzetközi konferencián a tudástranszfer és innováció mezőgazdaságban betöltött szerepéről, valamint az AKIS rendszer jövőjéről.

A miniszter kifejtette, meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat. Ebben elsősorban a Kutatási,fejlesztési és az innovációt elősegítő környezet kialakítása lehet a megoldás.

A miniszteri konferencia margóján Nagy István kétoldalú megbeszélést folytatott Dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszter asszonnyal. A tárgyaláson a két miniszter megállapodott a magyar és szlovén méztermelők közös európai érdekképviselete melletti fellépésben.

Nagy István szorgalmazta a szakmai kapcsolatok erősítését az erdészet területén, és jelezte, a multilaterális együttműködések mellett idén ősszel a kétoldalú munkacsoportot is összehívja Budapesten.

A tárcavezetők röviden egyeztettek Magyarország és Szlovénia mezőgazdasági kapcsolatainak egyéb kérdéseiről, így a  magyar és szlovén agrárcégek kölcsönös lehetőségeiről, az afrikai sertéspestis európai aktualitásairól, valamint a nagytestű ragadozók ügyében.

Forrás: AM Sajtóiroda/kormany.hu

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett