Keressen minket

Hírek

Több százan demonstráltak Nancy Pelosi hivatalánál a klímaváltozás megfékezéséért

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Washington, 2018. november 14., szerda (MTI) – A múlt héten megválasztott demokrata párti képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez több száz demonstrálóval együtt vonult kedden Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakcióvezetőjének hivatala elé, hogy a klímaváltozás elleni határozottabb lépésekre buzdítsák.

Washington, 2018. november 14., szerda (MTI) – A múlt héten megválasztott demokrata párti képviselőnő, Alexandria Ocasio-Cortez több száz demonstrálóval együtt vonult kedden Nancy Pelosi, a demokraták képviselőházi frakcióvezetőjének hivatala elé, hogy a klímaváltozás elleni határozottabb lépésekre buzdítsák.


Fotó: Wikipédia

A 29 éves Ocasio-Cortez több mint 200 fiatal demonstrálóval együtt vonult Pelosi irodájához. Miután a felvonulók nem akartak távozni, a rendőrség 51-et közülük előállított. Később Pelosi megjelent a hivatal épületénél, üdvözölte a tüntetőket, majd arra kérte a rendőröket, tegyék lehetővé a fiatalok számára véleményük kinyilvánítását, hogy részesei lehessenek az amerikai demokráciának. Azt üzente a felvonulóknak, hogy szándékában áll érdemi lépéseket tenni a klímaváltozás megfékezéséért, és ennek érdekében egy különbizottság létrehozását javasolja majd a képviselőházban. A tüntetés után Pelosi közleményt adott ki, amelyben leszögezte: inspiráló a sok fiatal aktivista energikus fellépése az emberek egészségét, az ország gazdasági biztonságát és a települések jövőjét fenyegető klímaválság ügyében. Ocasio-Cortez, aki még az előállítások előtt elhagyta a demonstráció helyszínét, később újságíróknak azt mondta, azért vett részt rajta, hogy a többieket biztosítsa támogatásáról, és arra bátorítsa Nancy Pelosit, hogy figyeljen oda a szavukra.

/”Zöld New Dealre van szükségünk és száz százalékban át kell térnünk a megújuló energiára, mert az életünk függ ettől/” – fogalmazott a képviselő.

A /”Zöld New Deal/” a demokraták liberális szárnyához tartozók jelszava. Ők nagy infrastrukturális beruházások és új munkahelyek révén akarják megteremteni a megújuló energián alapuló gazdaságot.

Forrás: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Javultak az agrárium szereplőinek kilátásai

    Jelentősen javultak a magyar mezőgazdaság kilátásai a koronavírus-járvány első hullámához képest – derül ki a Takarékbank október 21-ei sajtótájékoztatóján bemutatott Takarék AgrárTrend Indexének harmadik negyedéves felméréséből. Ugyanakkor a piaci szereplőknek továbbra is óvatosnak kell lenniük a jövőben.

  • Fiatal sertéstenyésztő elkötelezve a berkshire mellett

    Hívták már tévéműsorba házasodni; 2019-ben ígéretes szakmai pályafutás kapujában álló fiatal gazdaként neki ítélték a Bokodi Sándor-díjat. Épp egy tanyafelújítás közepén tart, ennek ellenére a Tiszához igyekvő városiak, külföldiek állandóan megállnak nála nézelődni, mert Csikós István minden érdeklődőt szívesen fogad.

  • Konfliktus van az emberek táplálása és az éghajlat stabilizálása között

    A Nature című folyóiratban megjelent új tanulmány szerzői szerint a globális élelmiszer-termelés egyre nagyobb klímaveszélyt jelent, ugyanis a jelenlegi mértékű nitrogén-oxidul-kibocsátás miatt nemhogy az iparosodást megelőző hőmérsékletet mindössze 1,5 °C-kal fogja meghaladni a hőmérséklet, hanem a globális hőmérséklet-emelkedés 3 °C fölött lesz.

Címkék

Legtöbbet megtekintett