Keressen minket

Hírek

Újabb 773 millió feltört email fiók

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

A hackelésről elsőként Troy Hunt értekezett a Have I Been Pwned hackelésbiztonsági honlapról, amelyen meg lehet tudakolni, hogy feltörtek-e már egy megnevezett email fiókot és, hogy mely honlapok szellőztették ki a feltört fiók adatait. A masszív adatbázist Collection #1 – Első számú kollekciónak nevezték el és nem egyetlen hackelésből, hanem kétezernyi már kiszivárgott adatbázis egyesítéséből tákolódott össze. A második legnagyobb feltört fiókok ügye tehát, nem olyan egyedi, mint a rekorder Yahoo esete, amelyben 3 milliárd felhasználó azonosítója került kiszellőztetésre az elmúlt években.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy fiókunkat feltörték-e?

Látogassunk el a HaveIBeenPwned.com honlapra és írjuk be email azonosítónkat. Az Enter megnyomása után, amennyiben a kiszivárgottak között szerepel az emailcímünk, lentebb ellenőrizhetjük, hogy a kiszivárgottak között található.

Onnan ellátogathatunk a Passwords fülre, amelybe beírhatjuk bármely jelszavunkat amelyre emlékezünk, pláne azt amelyet használunk több honlap azonosítójához is, és ha a /”látottak/” között szerepel a megadott jelszó, akkor ideje a jelszókat az adott honlapokon kicserélni. Egyesek azonban nem bíznak jelszóellenőrzésekben, mert minden begépeléssel növeljük esélyét annak, hogy feltörhetővé válik fiókunk!

Célszerű jelszó menedzsert igénybe venni, azok erős jelszavakat hoznak létre és eltárolhatnak több jelszót is, így nem kell ezeket külön-külön megjegyezni.

Forrás: Magyar Szó

Fotó: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Így fakasztanak vizet a levegőből Etiópiában: egy fügefa féle adta az ötletet

    Tiszta ivóvíz a levegő tavaiból… A tiszta víz hiányának problémája világszerte több mint egy milliárd embert érint. De vizet nem csak a földből nyerhetünk, a légkör mindenhol adott és tartalmazza a víz elképzelhető legtisztább formáját. Ebből kifolyólag lehetővé válik, hogy egy ügyes szerkezettel ivóvízhez jussunk még a legaszályosabb, legszárazabb helyeken is.

  • Bronzérmet hozott az áltejcsokoládé a szegedi egyetemistának

    Kókuszos-rizses, mandulás és kesudiós „tejpor” volt az alapanyaga annak a csokoládénak, amelyet Csatári Enikő, a SZTE hallgatója készített a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára. Harmadik lett. Tejcsokoládénak csak azért nem nevezhetjük, mert nem állati eredetű tejszármazék van benne.

  • Nemzetiségek találkoztak a szarvasi aratónapon

    Szarvas-Ezüstszőlőben megrendezték a XXIV. Kárpát-medencei Nemzetiségi Napok és Aratónapot. A Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem gyűjtésének, a Kárpát-medencei nemzetiségek találkozójának és a Békés Megyei Gazdakörök Szövetsége éves közgyűlésének is otthont adott a rendezvény.

Címkék

Legtöbbet megtekintett