Keressen minket

Hírek

Újabb 773 millió feltört email fiók

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

A hackelésről elsőként Troy Hunt értekezett a Have I Been Pwned hackelésbiztonsági honlapról, amelyen meg lehet tudakolni, hogy feltörtek-e már egy megnevezett email fiókot és, hogy mely honlapok szellőztették ki a feltört fiók adatait. A masszív adatbázist Collection #1 – Első számú kollekciónak nevezték el és nem egyetlen hackelésből, hanem kétezernyi már kiszivárgott adatbázis egyesítéséből tákolódott össze. A második legnagyobb feltört fiókok ügye tehát, nem olyan egyedi, mint a rekorder Yahoo esete, amelyben 3 milliárd felhasználó azonosítója került kiszellőztetésre az elmúlt években.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy fiókunkat feltörték-e?

Látogassunk el a HaveIBeenPwned.com honlapra és írjuk be email azonosítónkat. Az Enter megnyomása után, amennyiben a kiszivárgottak között szerepel az emailcímünk, lentebb ellenőrizhetjük, hogy a kiszivárgottak között található.

Onnan ellátogathatunk a Passwords fülre, amelybe beírhatjuk bármely jelszavunkat amelyre emlékezünk, pláne azt amelyet használunk több honlap azonosítójához is, és ha a /”látottak/” között szerepel a megadott jelszó, akkor ideje a jelszókat az adott honlapokon kicserélni. Egyesek azonban nem bíznak jelszóellenőrzésekben, mert minden begépeléssel növeljük esélyét annak, hogy feltörhetővé válik fiókunk!

Célszerű jelszó menedzsert igénybe venni, azok erős jelszavakat hoznak létre és eltárolhatnak több jelszót is, így nem kell ezeket külön-külön megjegyezni.

Forrás: Magyar Szó

Fotó: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Állati jó munkatársak

    A munkára fogható állatokat mindig is „alkalmazta” az emberiség, hiszen jóval olcsóbbak mint a kétlábú munkaerő, nem beszélnek vissza, sokszor az adott feladatban hatékonyabbak is az embernél és szakszervezetbe sem tömörülnek…

  • Kis Majorgazda tábort is indítanak

    A régmúlt háztáji gazdaságainak munkálatait is felidéző múzeumpedagógiai programot állított össze a Keszthelyi Majortörténeti Kiállítóhely. Horváth Zoltán, a létesítmény novemberben megbízott igazgatója lapunknak elmondta, hogy a közelmúltban végrehajtott fejlesztéseik mellett nagy érdeklődéssel kísért nyári táboraik is e program céljait szolgálják.

  • Egyre több magyar beruházás Szerbiában

    Magyarország az elmúlt években folyamatosan növelte a Nyugat-Balkánra irányuló exportját. Az elmúlt 10 évben a kétszeresére nőtt a kivitel, meghaladja az évi 2,5 milliárd eurót. Ezzel párhuzamosan a másfélszeresére nőtt a régióban végrehajtott magyar beruházások értéke, és már elérte az 1,5 milliárd eurót. Így a Nyugat-Balkán a magyar tőke kilencedik legfontosabb kihelyezési célpontja.

Címkék

Legtöbbet megtekintett