Keressen minket

Hírek

Újabb 773 millió feltört email fiók

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

Egy masszív adatbázist amely tartalmaz csaknem 773 millió egyedi email fiókot és több, mint 21 millió egyedi jelszót, feltöltöttek hackerek egy hackerfórum oldalára, a Wired szerint.

A hackelésről elsőként Troy Hunt értekezett a Have I Been Pwned hackelésbiztonsági honlapról, amelyen meg lehet tudakolni, hogy feltörtek-e már egy megnevezett email fiókot és, hogy mely honlapok szellőztették ki a feltört fiók adatait. A masszív adatbázist Collection #1 – Első számú kollekciónak nevezték el és nem egyetlen hackelésből, hanem kétezernyi már kiszivárgott adatbázis egyesítéséből tákolódott össze. A második legnagyobb feltört fiókok ügye tehát, nem olyan egyedi, mint a rekorder Yahoo esete, amelyben 3 milliárd felhasználó azonosítója került kiszellőztetésre az elmúlt években.

Hogyan ellenőrizhetjük, hogy fiókunkat feltörték-e?

Látogassunk el a HaveIBeenPwned.com honlapra és írjuk be email azonosítónkat. Az Enter megnyomása után, amennyiben a kiszivárgottak között szerepel az emailcímünk, lentebb ellenőrizhetjük, hogy a kiszivárgottak között található.

Onnan ellátogathatunk a Passwords fülre, amelybe beírhatjuk bármely jelszavunkat amelyre emlékezünk, pláne azt amelyet használunk több honlap azonosítójához is, és ha a /”látottak/” között szerepel a megadott jelszó, akkor ideje a jelszókat az adott honlapokon kicserélni. Egyesek azonban nem bíznak jelszóellenőrzésekben, mert minden begépeléssel növeljük esélyét annak, hogy feltörhetővé válik fiókunk!

Célszerű jelszó menedzsert igénybe venni, azok erős jelszavakat hoznak létre és eltárolhatnak több jelszót is, így nem kell ezeket külön-külön megjegyezni.

Forrás: Magyar Szó

Fotó: Canva

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Emlékerdő Gúthon a Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében

    Emlékerdőt ültetett Nyíradony-Gúthon a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében. A Gúthi Erdészetnél kialakított emlékerdőt 2020. október 21-én adták át.

  • Szemes cirok és szója a KITE fajtaajánlatában

    A koronavírus-járvány miatt nem az eredeti formájukban rendezte meg őszi fajtabemutatóit a KITE Zrt., helyette videófelvételen mutatták meg mindazt, amit ilyenkor meg lehet. Annak ellenére, hogy mi még semmiféle covidos megbetegedésről nem hallottunk a mezőgazdaságban, eléggé szigorú előírásokat tartatnak be az ágazatban. Lehet, hogy ezért is vagyunk mentesek a betegségtől.

  • A gyönyörű gránátalma

    A gránátalma mediterrán növény, de közép-ázsiai őshazájából meghódította Európa déli vidékeit, Dél-Amerikát, Észak-Afrikát és termesztik Indiában, Indonéziában trópusi, szubtrópusi éghajlaton is. Könnyen szaporítható magról vagy gyökérsarjakról, viszonylag ellenálló, gyönyörűen virágzó növény. Ahogy melegszik az idő, hazánkban is mind többfelé lehet termeszteni.

Címkék

Legtöbbet megtekintett