Keressen minket

Kultúra

Vajdasági versenyzők a Páva fináléjában

Avatar

Közzétéve

Dátum:

A Duna TV tehetségkutató műsorának döntőjében a zentai Sőregi Anna és az óbecsei Fokos zenekar is színpadra lép

A Duna TV tehetségkutató műsorának döntőjében a zentai Sőregi Anna és az óbecsei Fokos zenekar is színpadra lép

Pénteken sugározza a Duna TV a Fölszállott a páva döntőjét, ahol a 10 versenyző között két vajdasági fellépőért is szoríthat a közönség: a Komáromi Kristóf által kísért zentai Sőregi Annát az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában, míg a Szerda Balázs (brácsa, tamburakontra), Cseszák Zsombor (hegedű), Jovánovity Péter (nagybőgő), Csonka Balázs (prímtambura), Szabó András (hegedű, basszprímtambura) és Szerda Ákos (szólóének) összetételű óbecsei Fokos zenekart a hangszeres szólisták és zenekarok közül szavazták egészen a fináléig a nézők.

A döntőben a zsűrinek már nem lesz szabad kártyája, így a győztes sorsa most kizárólag a közönség kezében van, nyereményét jótékony célra kell felajánlania. A Fokos pénteken vajdaszentiványi muzsikával próbálja majd megnyerni magának a közönséget, nyereményét pedig az óbecsei Lurkóház javára ajánlaná fel. Sőregi Anna moholi népdalokkal lép fel, ő nyereményét a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány javára ajánlaná fel.

A Duna tévén pénteken este fél nyolckor kezdődő adásban Sőregi Annára a 38-as, a Fokos zenekarra a 18-as kóddal lehet majd szavazni.

Forrás: Magyar Szó Fehér Rózsa

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett