Keressen minket

Hírek

Varga Mihály: kiemelt feladat a kistelepülések támogatása

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Kiemelt feladat a kistelepülések támogatása, erről szól a Magyar falu program is – közölte a pénzügyminiszter szombaton, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán, aholegy újiskolabuszt adtak át.


Fotó:Krankovics István, a Kravtex kft. ügyvezetője (b) jelképes indítókulcsot ad át Fazekas Szabolcs polgármesternek (Fidesz-KDNP) az új iskolabusz átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán 2019. február 23-án. Mellettük Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő (j2) ésVarga Mihálypénzügyminiszter (j). MTI/Mészáros János

Varga Mihályelmondta: a magyar kormány nem hagyja magára kistelepüléseket, mindent megtesz azért, hogy legyen munkalehetőség, iskola, hivatal, legyen hol letelepedni, hiszen “a magyar falu, a magyar vidék is élni akar”.

Hosszú évtizedek bajait kell orvosolni, hogy a magyar falvakon öröm legyen élni és mindenki számára legyen perspektíva – jegyezte meg.

Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Tomajmonostora olyan új buszttudott vásárolni, amely a jövőt és minden tomaji, valamint környékbeli gyermek érdekét szolgálja. Tomajmonostora mindig is arról volt híres, hogy képes volt a saját érdekeit megfogalmazni, kitűzni a célokat és tenni azért, hogy jó legyen élni a településen – mondta. “Ez köt bennünket a hazához, ez köt bennünket a nemzethez”- fogalmazott.

Varga Mihályszavai szerint azúj iskolabusz azt hivatott szolgálni, hogy az oktatáson keresztül legyen gyermek, iskola, értelmiség és olyan vezetése a településnek a jövőben is, amely mindent megtesz a megmaradásért. Ebben a település nincs egyedül, támogatja a magyar kormány – mondta, egyben méltatta, hogy az iskolabusz magyar emberek munkájának köszönhetően készült el. “Jó lesz visszagondolni, és azt érezni, hogy tettünk valamit, hogy a településen tíz év múlva is, húsz év múlva is,száz év múlva is legyen magyar élet”- fejtette kiVarga Mihály.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint arra kell törekedni, hogy ne minőségi, hanem életszemléletbeli, életmódbeli különbség legyen a kistelepülések és a nagyvárosok között. Hozzátette: öröm látni, ahogyan fejlődnek a kistelepülések, falvak.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere (Fidesz-KDNP)beszámolt arról, hogy a szomszédos településről is járnak gyerekek a tomaji iskolába, ahol százhatvan gyermek tanul. Hozzátette: a diákok utaztatását eddig bérelt autóbuszokkal vagy használt járművek beszerzésével oldották meg, többször kényszerültek a járművek cseréjére.

Az új Credo típusú, 50 (plusz 1) személyes autóbusz agyőri Kravtex Kft. terméke, a jáművet a kormány több mint 65 millió forintos, százszázalékos támogatásának köszönhetően vásárolták meg – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy ezáltal a közösségi élet is fellendül a településen.

Fotó: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Gombával a rák ellen

    Egy új tanulmány szerint napi 18 gramm gomba elfogyasztása csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. Akik naponta megesznek két közepes méretű gombát, 45%-kal kisebb eséllyel lesznek rákos betegek, mint a gombát nem fogyasztók. Ez a Pennsylvaniai Egyetemen készült kutatás következtetése, amelyet az Advances in Nut­rition című cikkben publikáltak.

  • Mindig zsenge a karalábé

    Annak idején édesapámnak megengedték, hogy ne egye meg a karalábélevest, és gyerekkoromban én sem szerettem ezt a zöldséget. Azóta sok új fajta született, amelyek zsengék maradnak és kellemes ropogós állagúak, jóízűek, nyersen is jól fogyaszthatók. Érdemes a házikertben is termeszteni, május elejétől palántázható.

  • Hogyan segíthet a legeltető marhatartás a globális felmelegedés enyhítésében?

    Bizonyos elméletek szerint a szarvasmarhák szennyezik a légkört, mert emésztési folyamataik révén metánt bocsátanak ki. Azonban egy új megközelítés ezt az elméletet igyekszik megcáfolni, ugyanis a szarvasmarhák éppen, hogy segítenek a légköri széndioxid csökkentésében és a klímaváltozás enyhítésében.

Címkék

Legtöbbet megtekintett