Keressen minket

Hírek

Varga Mihály: kiemelt feladat a kistelepülések támogatása

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Kiemelt feladat a kistelepülések támogatása, erről szól a Magyar falu program is – közölte a pénzügyminiszter szombaton, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán, aholegy újiskolabuszt adtak át.


Fotó:Krankovics István, a Kravtex kft. ügyvezetője (b) jelképes indítókulcsot ad át Fazekas Szabolcs polgármesternek (Fidesz-KDNP) az új iskolabusz átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán 2019. február 23-án. Mellettük Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő (j2) ésVarga Mihálypénzügyminiszter (j). MTI/Mészáros János

Varga Mihályelmondta: a magyar kormány nem hagyja magára kistelepüléseket, mindent megtesz azért, hogy legyen munkalehetőség, iskola, hivatal, legyen hol letelepedni, hiszen “a magyar falu, a magyar vidék is élni akar”.

Hosszú évtizedek bajait kell orvosolni, hogy a magyar falvakon öröm legyen élni és mindenki számára legyen perspektíva – jegyezte meg.

Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Tomajmonostora olyan új buszttudott vásárolni, amely a jövőt és minden tomaji, valamint környékbeli gyermek érdekét szolgálja. Tomajmonostora mindig is arról volt híres, hogy képes volt a saját érdekeit megfogalmazni, kitűzni a célokat és tenni azért, hogy jó legyen élni a településen – mondta. “Ez köt bennünket a hazához, ez köt bennünket a nemzethez”- fogalmazott.

Varga Mihályszavai szerint azúj iskolabusz azt hivatott szolgálni, hogy az oktatáson keresztül legyen gyermek, iskola, értelmiség és olyan vezetése a településnek a jövőben is, amely mindent megtesz a megmaradásért. Ebben a település nincs egyedül, támogatja a magyar kormány – mondta, egyben méltatta, hogy az iskolabusz magyar emberek munkájának köszönhetően készült el. “Jó lesz visszagondolni, és azt érezni, hogy tettünk valamit, hogy a településen tíz év múlva is, húsz év múlva is,száz év múlva is legyen magyar élet”- fejtette kiVarga Mihály.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint arra kell törekedni, hogy ne minőségi, hanem életszemléletbeli, életmódbeli különbség legyen a kistelepülések és a nagyvárosok között. Hozzátette: öröm látni, ahogyan fejlődnek a kistelepülések, falvak.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere (Fidesz-KDNP)beszámolt arról, hogy a szomszédos településről is járnak gyerekek a tomaji iskolába, ahol százhatvan gyermek tanul. Hozzátette: a diákok utaztatását eddig bérelt autóbuszokkal vagy használt járművek beszerzésével oldották meg, többször kényszerültek a járművek cseréjére.

Az új Credo típusú, 50 (plusz 1) személyes autóbusz agyőri Kravtex Kft. terméke, a jáművet a kormány több mint 65 millió forintos, százszázalékos támogatásának köszönhetően vásárolták meg – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy ezáltal a közösségi élet is fellendül a településen.

Fotó: MTI

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Földimogyoró – hazai nemesítésből

    A földimogyoró termesztése új korszakot nyithat a hazai mezőgazdaságban. Homokos területeken már sikerrel vizsgázott a növény, 2 tonnás hektáronkénti terméssel számolnak a zákányszéki gazdák. A Balla Zoltán által nemesített földimogyorók 2021-ben államilag elismert fajtává válhatnak.

  • Futrinka Fánival Rákóczi erdejében

    A Dabas közeli Mántelki erdőtömbben húzódik a Rákóczi erdeje tanösvény. A piros körrel jelölt útvonal autóval először közúton, majd földúton közelíthető meg; a Mántelki erdészház és pihenőnél kezdődik és 7 kilométeren keresztül bemutatja az erdő élővilágát, az erdészek munkáját.

  • Az e-tejkereskedelem trónjára tör az Arla Európában

    Az Arla célja, hogy a tejágazat e-kereskedelmi vezetője legyen Európában. Terveik szerint a következő öt évben megdupláznák eladásaikat az online platformon keresztül, mely 600 millió eurót jelentene. Dániában, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában 9700 tejtermelő közös tulajdonosa az Arla-nak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett