Keressen minket

Kultúra

Véget ért a dráma a halas bódénál

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.


Jelenet a legjobb szöveg alapján készült drámából(Dávid Csilla felvétele)

A zsűri − Oláh Tamás, Varga Tamás és Hernyák György − döntése alapján a legjobb szöveget Kocsis Árpád író, újságíró, filozófus írta. A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták. A szerzők közül a zsűri Szalai Bence alkotásának ítélte oda a második helyet, Fehér Miklós szövege lett a harmadik. Ami a rendezőket illeti,Deli Szófia a második, Tara Manić pedig a harmadik lett. A legjobb férfi és női szereplőnek járó elismeréseket ez alkalommal Pongó Gábor, Huszta Dániel, Banka Lívia és Horváth Blanka vehették át. A közönség is szavazhatott. Az ő döntésük alapján a Szalai Bence színművész által írt, és Deli Szófia által rendezett dráma érdemelte ki a közönségdíjat.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Elvesznek a marhák alkalmazkodásához szükséges genetikai információk

    A szarvasmarhákat vizsgálva amerikai kutatók bizonyítékokat találtak rá, hogy a különböző környezeti tényezőkhöz való alkalmazkodóképességüket vesztik el a jószágok. Ennek oka, hogy az állattartók számára nem áll rendelkezésre a tenyésztésnél hasznos genetikai információ, melyből kiderülhet, képes-e például a nagy tengerszint feletti magassághoz alkalmazkodni egy adott jószág.

  • Népszerű réspiaci termék - Cukkinivirág

    A cukkinivirág remek hiánypótló termék, fogalmazott Claudio Peiro­ne, az olaszországi Villanova Mon­dovìban (Cuneo megye) működő családi vállalkozás vezetője. A száz éve alapított családi vállalkozás elsősorban alma és körte termesztésére szakosodott, de nyaranta cuk­kinivirágot is értékesítenek.

  • Németországban is engedélyezték az orvosi kannabisz értékesítését

    Néhány európai országban már megengedett a kannabisz gyógyá­szati célú forgalmazása. 2021 júniusától Németország is követi a példát, és elkezdi – egyelőre kizárólag gyógyszertárakban – az orvosi kannabisz értékesítését.

Címkék

Legtöbbet megtekintett