Keressen minket

Kultúra

Véget ért a dráma a halas bódénál

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.


Jelenet a legjobb szöveg alapján készült drámából(Dávid Csilla felvétele)

A zsűri − Oláh Tamás, Varga Tamás és Hernyák György − döntése alapján a legjobb szöveget Kocsis Árpád író, újságíró, filozófus írta. A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták. A szerzők közül a zsűri Szalai Bence alkotásának ítélte oda a második helyet, Fehér Miklós szövege lett a harmadik. Ami a rendezőket illeti,Deli Szófia a második, Tara Manić pedig a harmadik lett. A legjobb férfi és női szereplőnek járó elismeréseket ez alkalommal Pongó Gábor, Huszta Dániel, Banka Lívia és Horváth Blanka vehették át. A közönség is szavazhatott. Az ő döntésük alapján a Szalai Bence színművész által írt, és Deli Szófia által rendezett dráma érdemelte ki a közönségdíjat.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Méregtelenítő kúrák - használ vagy inkább árt a testünknek?

    A méregtelenítő kúrák célja a szervezet méregtelenítése a mérgező anyagoktól, népszerűek az egészségük javításában érdekelt emberek körében. De vajon ezek hasznosak vagy inkább károsak?

  • Ha sok az autó az erdőszélen

    A járványhelyzet az erdők gondozása, fenntartása terén is érezteti hatását. A fővárosban és az agglomerációban élő mintegy hárommillió ember számára természetes kikapcsolódást kínáló, Pilisi Parkerdő által kezelt erdők látogatottsága rekordot döntött 2020-ban. A helyzet több helyen hasonló az országban.

  • Baromfihús hiány az Egyesült Államokban

    Az amerikai piacon jelenleg gondot okoz a baromfihús iránti kereslet kielégítése. A csirkehúsos szendvicsek a vártnál jobban fogynak, de a hústermelők nem tudnak lépést tartani a megnövekedett igényekkel.

Címkék

Legtöbbet megtekintett