Keressen minket

Kultúra

Véget ért a dráma a halas bódénál

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.

Az Újvidéki Színházban tegnap este lezajlott a 18. Vajdasági Magyar Drámaíró Verseny, melynek címét – Nincs sor a halas bódénál – a pénteki Magyar Szóból sorsolták ki.


Jelenet a legjobb szöveg alapján készült drámából(Dávid Csilla felvétele)

A zsűri − Oláh Tamás, Varga Tamás és Hernyák György − döntése alapján a legjobb szöveget Kocsis Árpád író, újságíró, filozófus írta. A legjobb rendezésért Ricz Ármin színészt díjazták. A szerzők közül a zsűri Szalai Bence alkotásának ítélte oda a második helyet, Fehér Miklós szövege lett a harmadik. Ami a rendezőket illeti,Deli Szófia a második, Tara Manić pedig a harmadik lett. A legjobb férfi és női szereplőnek járó elismeréseket ez alkalommal Pongó Gábor, Huszta Dániel, Banka Lívia és Horváth Blanka vehették át. A közönség is szavazhatott. Az ő döntésük alapján a Szalai Bence színművész által írt, és Deli Szófia által rendezett dráma érdemelte ki a közönségdíjat.

Forrás: Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Fiatal gazda - angus marhák, bio kömény és egy füstölgő puskacső

    Le sem tagadhatná, hogy ízig-vérig a vidék gyermeke. Somogyország változatos természeti adottságait élvezi, amelyek sokszor bizony megpróbáltatások elé állítják e fiatal hölgyet. Na, nem mintha elmenekülne előlük, sőt keresi a kihívásokat. Első ránézésre is szembetűnik, nem mindennapos gazdával van dolgunk; és ezt csak tetézi kitartása, amit az élet különböző területein már többször bizonyított.

  • A nagy dilemma: milyen portrét hozzon magáról a Mikulás

    A portré természetesen csokiból készüljön, de milyenből? Gyakorló anyukaként én magam általában nagyság és esztétikum alapján döntök a csokimikulásról, de a szülői munkaközösség tagjaként minden évben rájövök, hogy rosszul csinálom. Mert igenis számos szempont van, amit figyelembe kell(ene) venni.

  • Döntéstámogató rendszerek az állattartásban

    Manapság a nagy cégek leginkább az SAP vállalatirányítási rendszert használják a cég folyamatainak ellenőrzésre. Összességében világszerte 12 millió felhasználó alkalmaz SAP-rendszert, amely az ügyviteli megoldások területén kimagasló szám. Azonban a NAK TechLab programjában számos olyan startup „kerül elő”, amely előbb-utóbb akár komoly konkurenciája is lehet az SAP-nak.

Címkék

Legtöbbet megtekintett