Keressen minket

Hírek

Veszélybe került Ivica Dačić

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Fotó: Magyar Szó

Ivica Dačić külügyminiszter éppen a szomáliai elnöki palotában tartózkodott és az államfővel tárgyalt, amikor Mogadishuban, a fővárosban terrortámadást hajtottak végre. A Szerbiai Rádió és Televízió hírösszeállítása szerint a terrortámadást az elnöki palota közelében hajtották végre, a célpont pedig Szomália volt külügyminisztere volt.

Dačić elmondása szerint a robbanás hatalmas erejű volt. Azt is elmondta, hogy megnyugtatta vendéglátóját, miszerint nem ijedt meg különösképpen, „hiszen Szerbia megtapasztalta, hogy milyen az a bombatámadás”. Erre reagálva Szomália államfője állítólag azt mondta, hogy egy nyugati hatalmi tisztségviselő azonnal menekülőre vette volna.

A terrortámadást az eddigi értesülések szerint, együttműködve az Al Kaidával, a Harakat al-Shabaab al-Mujahideen terrorszervezet hajtotta végre. Kilencen életüket veszítették, egyebek mellett a volt külügyminiszter, tizenhárman pedig megsérültek.

Dačić később sem nyugodhatott meg, az SZRTV tudósítása szerint a szerb kormány repülőgépe hazafelé tartván kényszerleszállást hajtott végre Athénban.

Forrás. Magyar Szó

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Szatmári ízek és pillanatok

    Szabolcs-Szatmár-Bereg megye látványosan fejlődik, igazi vendégcsalogató régióvá vált az utóbbi időben. Az itt élők közül egyre többen találják meg benne a számításukat, és előre tudnak lépni. Erre találtam jó példákat a 2317 lakost számláló Nyírcsaholyban. Sokan bejárnak dolgozni az öt kilométerre lévő Mátészalkára, de amellett saját kis házi birtokon is tevékenykednek.

  • Melyik bárány kerül a húsvéti tányérba?

    A tél dereka a bárányok születésének időszaka. Így van ez a Hortobágyon is, ahol az ország legnagyobb racka állományát tartják. A legjobb genetikai adottságú bárányok a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. törzsállományát gyarapítják majd, míg a többiek húsvétra „elkészülnek”, és tányérba kerülnek.

  • Bár szikkad a talaj, de keleten még gondot okoz a belvíz

    A múlt hét közepén ismét jelentősen megváltozott időjárásunk, a február közepi hideg időszakot tavasziasan enyhe periódus váltotta, és a meleg a hét első felében csak fokozódott. A csapadékos idő azonban nem tért vissza, így kissé szikkadni, száradni tudtak a talajok, ami főként a keleti országrészben fontos, hiszen ott okoz sokfelé egyre nagyobb gondot a belvíz.

Címkék

Legtöbbet megtekintett