Keressen minket

Hírek

Washingtonba látogatott a honvédelmi miniszter

Avatar

Közzétéve

Dátum:

Washingtonban folytatta amerikai körútját Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere március 27-én, ahol Steve Stivers kongresszusi képviselő és Joseph L. Lengyel vezérezredes, a Nemzeti Gárda parancsnoka mellett Magyarország Washingtonba akkreditált nagykövetével és a helyi magyar diaszpóra képviselőivel is találkozott.

A Steve Stiversszel, Ohio állam kongresszusi képviselőjével folytatott megbeszélés során szó esett a Magyar Honvédségben végbemenő történelmi jelentőségű fejlesztésekről, amelyek eredményeként hazánk a NATO elkötelezett tagjaként járul hozzá a térség regionális biztonságának növeléséhez. Mindketten elismerően szóltak az immár több mint 25 éves múltra visszatekintő együttműködésről, amely során magyar és ohiói katonák egymást támogatva tesznek meg mindent azért, hogy a békét biztosítsák a világ válságövezeteiben. Az együttműködés sikerét kiválóan példázza az Afganisztánban végrehajtott közel tízéves közös szerepvállalásunk, de Koszovóban magyar és amerikai katonák napjainkban is együtt küzdenek a térség biztonságának szavatolásáért.

A Pentagonban Benkő Tibor honvédelmi miniszter találkozott  Joseph L. Lengyel vezérezredessel, a Nemzeti Gárda parancsnokával, akivel a NATO déli irányú stratégiájáról, a Nyugat-Balkán és Ukrajna helyzetéről tárgyalt. A megbeszélésen szó esett a védelmi együttműködési megállapodásról, a Magyar Honvédség és az Ohiói Nemzeti Gárda közös gyakorlatairól és kiképzési eseményeiről, valamint a migráció kérdéséről is. Utóbbi kapcsán Benkő Tibor kiemelte: az olyan kihívások, mint a terrorizmus elleni harc és a tömeges illegális bevándorlás folyamatos és állandó figyelmet igényelnek, de ma Magyarország az Európai Unió legjobban és leghatékonyabban védett külső határszakaszával rendelkezik.

Mindkét vezető egyetértett abban, hogy a hatékony együttműködést a katonai gyakorlatok garantálják a régióban. Mivel a Nyugat-Balkán biztonsági helyzete jelenleg stabil, de még törékeny, ezért a NATO és az EU katonai jelenléte továbbra is elengedhetetlen a térségben.

A hivatalos út következő állomása New York lesz, ahol az ENSZ védelmi minisztereinek tanácskozásán vesz részt Benkő Tibor honvédelmi miniszter, majd a New Yorkban élő magyarok képviselőivel is találkozik.

A honvédelmi tárca vezetője washingtoni programja során megbeszélést folytatott Szabó László nagykövettel, majd találkozott a helyi magyar diaszpóra képviselőivel is. Benkő Tibor tájékoztatójában részletesen szólt a Kormány aktuális célkitűzéseiről és az ezzel összhangban megvalósuló honvédségi fejlesztésekről. A tájékoztatót nagy érdeklődés övezte, majd az érintett témákban a résztvevők kérdéseket tettek fel a honvédelmi miniszternek, aki válaszaiban hangsúlyozta a külhoni magyar közösségek kiemelt jelentőségét és a velük való folyamatos kapcsolattartás fontosságát.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium (kormany.hu)

Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Tovább olvas
Facebook Pagelike Widget
  • Testreszabott támogatások segítik a gazdákat

    Kiszámítható támogatási feltételekkel és tervezhető fejlesztési lehetőségekkel segíti az agrártárca a gazdákat - jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MKB Bank Nyrt., az Andest 2005 Kft. és a Gazda Kontroll Kft. tematikus programsorozatának mezőkövesdi állomásán, pénteken.

  • Kétműszakos kert: éjjel nyíló virágok…

    A kertben éjszaka sem áll meg az élet, éppen ellenkezőleg, egy különleges előadás veszi kezdetét, melyben aktivizálódnak a napközben meghúzódó és pihenő állatok, és egyes virágok is éppen ekkora időzítik a kinyílásukat. Meg kell jegyezni, hogy ezt egyébként jó okkal teszik.

  • Örömforrás - A Gergely-kert

    Gergely Róbert figyel a részletekre, különösen, ha a kertjéről van szó. Mindennek megvan a maga tudatosan kialakított helye. Nem kerüli el a figyelmét egyetlen elszáradt levél vagy virágszirom sem. Éppen ezektől szabadította meg növényeit, mielőtt megérkeztünk az udvarába.

Címkék

Legtöbbet megtekintett